Stad Gent toont droombeeld van groene stad op Floraliën

IMG_20160418_134740873

 

 

 

 

 

“Tijdens de Floraliën toont de Stad Gent in een van de vier paviljoenen op het Sint-Pietersplein het droombeeld van een groene stad”, vertelt Tom Balthazar, schepen van Openbaar Groen. “De maquette van het ‘Gent van morgen’ is een indrukwekkende stapeling van honderden bouwstenen waarin groen een hoofdrol speelt. Het paviljoen van de Stad Gent verbeeldt Gent als een stad waar velen van dromen: een stad waarin bloemen, planten en ander groen de straten en gebouwen dooraderen. ”

Verre toekomstmuziek? “We werken eraan om dit droombeeld vorm te geven. Met parken, groenpolen, straatbomen en geveltuinen wapent Gent zich tegen de klimaatverandering. Het paviljoen geeft een totaalbeleving die de bezoeker even doet stilstaan, vertragen en dromen”, aldus Tom Balthazar.

Via de wedstrijd #WaarisRosie kan men een  bouwsteen van de maquette winnen.

Na 26 jaar komen de Floraliën terug naar de Gentse binnenstad. De Stad grijpt deze gelegenheid aan om volop in de kijker te staan tijdens dit internationale evenement. Zo is er de deelname van de stedelijke musea MSK, STAM, de Sint-Pietersabdij en De wereld van Kina. Ook twee zustersteden, Kanazawa en Tallinn, leggen voor de Floraliën elk een tuin aan in Gent.

Maar heel bijzonder wordt het paviljoen dat de Stad Gent inricht op het Sint-Pietersplein. In haar maquette stelt de Stad Gent haar ideaal van een groene stad voor.

 Gent, droom van een groene stad

Het paviljoen van de Stad Gent verbeeldt Gent als een stad waar velen van dromen: een stad waarin bloemen, planten en ander groen de straten en gebouwen dooraderen. De maquette van het groene ‘Gent van morgen’ is een buitengewone stapeling van bekende landmarks zoals het belfort, de boekentoren, de stadshal, aangevuld met een gamma aan verrassend nieuwe vormen en patronen. Parken, wilde natuur en eetbaar groen maken er een toffe en leefbare woonplek van.

#WaarisRosie?

Jong en oud zullen zich kunnen vergapen aan de meer dan 800 bouwstenen die samen een reuzenmaquette vormen. Tussen al die bouwstenen zit Rosie verstopt. Rosie is een Playmobil-figuurtje dat al enkele weken rondneust in de voorbereidingen van de Floraliën. Haar avonturen zijn sinds 16 maart 2016 te volgen op de Facebook- en Twitteraccount van de Stad Gent, waar mensen telkens kunnen zoeken waar Rosie zich – à la ‘Waar is Wally’ – verstopt in de foto.

Nu de Floraliën van start gaan, rust Rosie uit in het paviljoen van de Stad Gent.  Wie haar schuilplaats in de maquette ontdekt, maakt kans om een van de bouwstenen van de maquette te winnen. De wedstrijd #WaarisRosie loopt vanaf vrijdag 22 april tot en met zondag 1 mei 2016. Meedoen kan op drie manieren:

– door in het paviljoen van de Stad Gent een foto te nemen van de schuilplaats van Rosie in de maquette en die door te sturen naar e-mail groendienst@stad.gent

– door op de website www.stad.gent/floralien te raden in welke van de drie foto’s Rosie zit en het antwoord via een webformulier te versturen

– door via de Facebookpagina van de Stad Gent, waar eveneens de drie foto’s worden gepubliceerd, door te geven in welke foto ze zich schuilhoudt.

 

Advertenties