Tom trapt voetbalveld in Groenevalleipark in

voetbalveld groene valleiHet Groenevalleipark heeft een nieuw voetbalveldje. Tom gaf samen met collega Elke De Cruyenaere de aftrap voor een lange en sportieve voetbalzomer.

‘Het voetbalpleintje kwam er op vraag van buurtbewoners, kinderen en jongeren uit de Brugse Poort’, legt Tom uit. ‘Zij signaleerden dat er in de wijk een grote nood was aan een plaats om veilig en voluit te kunnen voetballen. Als antwoord daarop besloot de Stad Gent een voetbalveldje aan te leggen in het Groenevalleipark.’ Het terrein werd in samenwerking met vzw Jong ontworpen.

Het Groenevalleipark werd in 2006 feestelijk geopend. De aanleg van het park was een deelproject van het stadsvernieuwingsproject ‘Zuurstof voor de Brugse Poort’. Het park kwam er na veel inspraak van bewoners en organisaties uit de buurt. Het is een wijkpark dat flink gesmaakt wordt. De bewoners van Ekkergem en de Brugse Poort en vele andere Gentenaars vinden er vlot de weg naartoe voor een picknick of barbecue, om te sporten, spelen of de hond uit te laten en voor zoveel meer. Het Groenevalleipark is daarnaast ook een boeiende plek natuur midden in de stad.

Voetballen kon al langer op het centrale grasveld in het park. Nu werd besloten om een voetbalterreintje in kunstgras en met volwaardige voetbaldoelen aan te leggen. “Zo kan er nu met meer comfort en het hele jaar door gevoetbald worden in het Groenevalleipark”, besluit Tom.

 

Advertenties