Gent stimuleert voorgevelisolatie

225255-artikel-afb-338x308-eb6018-original-1474384952

 

 

 

 

 

Steeds meer Gentenaars willen hun voorgevel isoleren. “De Stad Gent stimuleert deze positieve tendens nu met vernieuwde, heldere technische richtlijnen voor het aanvragen van vergunningen”,  weet Tom.  “De technische richtlijnen moeten het de aanvrager gemakkelijk maken om meteen een goed dossier in te dienen.”

De voordelen zijn duidelijk. Een goed geïsoleerd huis is niet alleen goed voor de portemonnee, maar ook goed voor het klimaat.

De nieuwe richtlijnen zijn te vinden op

https://stad.gent/wonen-verbouwen/bouwen-en-verbouwen/stedenbouwkundige-vergunningen/richtlijn-voorgevelisolatie

Energiezuinige woningen: goed voor portemonnee en klimaat

Gent wil tegen 2050 een klimaatneutrale stad zijn zonder negatieve impact op het klimaat. Een kwart van de CO2-uitstoot in Gent is afkomstig van het energieverbruik van woningen. Om deze uitstoot te verminderen kunnen we onze huizen energiezuiniger maken. Het is niet alleen goed voor het klimaat, maar ook goed voor onze energiefactuur.

15% van de warmte verdwijnt door de muren

In het Klimaatplan 2014-2019 stelt Gent een energetische basiskwaliteit van 70 kWh/m² voor alle woningen als doel voorop. Voldoende dikke dakisolatie, isolerende ramen en energiezuinige verwarming zijn hierbij essentieel.

Gevelisolatie blijft vaak onderbelicht. Maar liefst 15% van de energie van een woning gaat nochtans verloren door de muren. Hoog tijd dus om ook via gevelisolatie onze woningen een pak energiezuiniger te maken.

Nieuwe en heldere richtlijnen stimuleren voorgevelisolatie

Om voorgevelisolatie te stimuleren en makkelijker te maken voor de Gentenaars vernieuwde de Stad Gent haar technische richtlijnen voor gevelisolatie. Met deze nieuwe richtlijnen wil de Stad Gentenaars informeren over de technische vereisten die nodig zijn om een vergunning te krijgen voor het isoleren van een voorgevel. Bedoeling is het aanvragers gemakkelijker te maken om een goed dossier in te dienen.

Met vragen kan u steeds terecht bij het Loket Stedenbouw en Openbaar Domein.

Loket Stedenbouw en Openbaar Domein, Woodrow Wilsonplein 1, 9000 Gent, tel. 09 266 76 50, e-mail loketsod@stad.gent

 

 

Advertenties