Tom stapt Groene Haltewandeling Gentbrugse Meersen in

De Stad Gent en TreinTramBus stellen een nieuwe Groene Haltewandeling “Gentbrugse Meersen” voor. De wandeling loopt van het dienstencentrum Gentbrugge naar het Gentse stadshart. Typisch voor een Groene Haltewandeling: vertrek- en eindpunt zijn perfect bereikbaar met het openbaar vervoer.

“Op de wandeling kom je eerst door de Gentbrugse Meersen. Hier maken we van een vroegere wat verloren hoek van restgebieden een uitgestrekte en aantrekkelijke groenpool die het dubbel en dik waard is om te (her)ontdekken”,  vertelt Tom. Daarna komt de wandelaar via een groen snoer tot het Keizerspark in Ledeberg (korte variant) of tot in het historische centrum van Gent (lange variant). De Schelde, ter hoogte van Gentbrugge ook wel het Gentse Zwin genoemd, vormt de rode draad in het geheel.

Tom lanceerde vorig jaar al de eerste Gentse Groene Haltewandeling, het Westerringspoor. Die bracht de wandelaar van het Bloemekenspark over  de Bourgoyen-Ossemeersen naar het Domein Claeys-Boúúaert in Mariakerke. ‘Die twee uitgestippelde routes brengen de wandelaars langs veel onvermoede plekken in de west-en oostrand van de stad, die ook voor veel Gentenaars wellicht verrassend groen zijn’, besluit Tom.

Op zondagochtend 16 oktober stapt Tom samen met TreinTramBus de Groene Haltewandeling Gentbrugse meersen in.

De wandelbrochure kan je downloaden op http://www.groenehalte.be/wp-content/uploads/2016/08/Gentbrugse_Meersen_final_lores.pdf.

Wat is een Groene Halte? Waarom een Groene Halte?

Groene Haltewandelingen zijn wandelingen van A naar B die beginnen en eindigen aan een station of bushalte. Aan die haltes komt minstens één trein, tram of bus per uur voorbij.

Via Groene Haltewandelingen willen  de Stad Gent en TreinTramBus mensen stimuleren om op een duurzame manier naar het vertrekpunt van een wandeling te komen.

Groene Halte Gentbrugse Meersen: via een groen lint van Gentbrugge naar het stadshart

De wandelafstanden van de Groene Haltewandeling Gentbrugse Meersen zijn 9,0 en 13,3 km. De wandeling is kindvriendelijk en passeert langs verschillende speelplekken in de Gentse parken. Het vertrekpunt bevindt zich vlakbij de tram- en bushalte  “Gentbrugge Dienstencentrum”. Op het eindpunt (Keizerspark of Korenmarkt) kan je dan met een andere tram of bus terug naar huis.

Gratis wandelboekjes

De Groene Haltewandelingen staan beschreven in wandelbrochures (http://www.groenehalte.be). Die Gentse brochures zijn ook gratis te verkrijgen in de Stadswinkel, in het GentinfoPunt in het AC-Zuid, bij de Dienst Toerisme, de Groendienst, en TreinTramBus.

 

Advertenties