Tom opent volledig gerenoveerde sociale huurappartementen in Moysonlaan

(c) WoninGent

(c) WoninGent

 

 

 

 

 

 

 

Tom, voorzitter van WoninGent, de grootste Gentse sociale huisvestingsmaatschappij, huldigde vandaag officieel het volledig gerenoveerde “margarineblok” in de Emile Moysonlaan in. Het gebouw uit de jaren 50 werd de voorbije jaren compleet ontmanteld tot op het karkas. In het compleet gerenoveerd gebouw is er plaats voor 62 moderne sociale huurappartementen die beantwoorden aan alle moderne standaarden op het gebied van wooncomfort en energiezuinigheid.

Onder Toms voorzitterschap levert WoninginGent grote inspanningen om het aantal kwaliteitsvolle sociale woningen in Gent te doen toenemen. Naast het renovatieproject in de Emile Moysonlaan renoveert of vernieuwt WoninGent op dit ogenblik ook 60 appartementen in de Steenakker-Groenewalstraat, 22 eengezinswoningen in Gentbrugge, 129 appartementen in het Alphonse de Hollainhof en 131 appartementen op de Rabotsite. Daarnaast staan er enkele grote renovatieprojecten op de planning zoals de renovatie/vernieuwing van de Tichelrei, Winston Churchillplein, Jubileumlaan en tweede Rabottoren. “Brengen we ook de nieuwbouwprojecten in rekening, dan kunnen we zeggen dat er op dit ogenblik 15 projecten  in uitvoering zijn, goed voor 585 nieuwe of volledig gerenoveerde sociale huurwoningen en 39 sociale koopwoningen, op te leveren in de periode 2016-2019”, legt Tom uit.

Daarnaast zijn er nog ca. 1.300 woningen in een voorbereidingsfase van voorstudie tot aanbestedingsdossier, waaronder enkele grote eigen projecten en deelnames in private projecten en stadsontwikkelingen zoals Zeemanstuin (Hogeweg) (55 sociale woningen), Wolfput (eerste fase: ca. 60 van in totaal ca. 360 sociale woningen), Tondelier (eerste fase: ca. 24 van in totaal ca. 116 sociale woningen) en de Jan Yoenssite (ca. 116 sociale woningen).

 

 

Advertenties