Tom realiseert fors meer woongroen en wijkparken

toekomstig Houtdokpark, (C) Tom Beyaert, Groendienst Gent

Toekomstig Houtdokpark, (C) Tom Beyaert, Groendienst Gent

Op 13 december presenteerde Tom aan de Stedelijke Adviesraad voor Milieu en Natuur de voorlopige balans van zijn Openbaar Groenbeleid  Tom legde heel wat fraaie resultaten voor. Zo komt er deze legislatuur ca 15 ha woongroen bij,  worden er een twintigtal nieuwe kindvriendelijke en groene speelterreinen aangelegd, en komen er elk jaar ca 350 geveltuintjes bij.

Er werden al verschillende nieuwe wijkparken aangelegd: De Porre (1 ha), Overmeers (6,4 ha), de eerste fase van het Bloemekenspark (2,1 van de geplande 7,5 ha). Het Bijlokepark werd grondig vernieuwd en de oppervlakte van het Rabotpark wordt verdubbeld. Volgend jaar wordt werk gemaakt van het Victoria Regiapark (+1,5 ha), het Baudelopark (+0,55 ha), de Vijvers/Papeleu (+1,22 ha), Hekers (+0,7 ha), Sapinière (+2 ha), de verdere aanleg van het Bloemekenspark en het Houtdokpark, dat zelfs een heus stadsstrand krijgt (+3,15 ha). Ook in alle stadsontwikkelingsprojecten zitten nieuwe parken in de pijplijn: het Buffalopark in de Ecowijk Gantoise (op de site van het vroegere Ottenstadion, + 1 ha), het Rijsenbergpark (aan de Fabiolalaan, + 2 ha), het Tondelierpark op de gelijknamige site, het Handelsdokpark (in de Oude Dokken, + 2 ha). Alles samen wordt er sinds 2013 werk gemaakt van tien extra wijkparken (> 1 ha), goed voor 33 ha extra groen.

Daarnaast is er de groenpoolontwikkeling. In de Gentbrugse meersen alleen al zal tegen volgende lente maar liefst 150 ha ingericht zijn. “In 2012 stond onze groendienst in voor 913 ha onderhoud van openbaar groen; in 2015 was dat 100 ha meer”, weet Tom.

Bekijk de volledige presentatie van Tom op minaraad-13-december-2016

 

Advertenties