Groendienst neemt de bakfiets

bakfietsGent vernieuwt, ook in de manier waarop de stadsdiensten zich verplaatsen. De Groendienst schakelt voortaan ook een elektrische bakfiets in. “Daarmee kan de Groendienst het beheer van kleinere groenzones in de binnenstad op een duurzame en flexibele manier uitvoeren”, vertelt Tom.

De onderhoudsploeg die het groen in de Tolhuiswijk en Portus Ganda beheert maakt als eerste gebruik van een elektrische fiets, die tot wel 180 kg gewicht kan vervoeren en waarmee de Groendienst hier alle kleinere beheerstaken kan uitvoeren. Op termijn kunnen nog meer onderhoudsploegen volgen.

Dergelijke elektrische bakfietsen bieden een duurzaam alternatief om waar mogelijk onze stad gezond en leefbaar te houden. Als straks het circulatieplan in voege treedt zal de Groendienst er zich ook vlot mee tussen de verschillende zones kunnen verplaatsen. “Als we ons vervoer herbekijken, vinden we allemaal wel alternatieven. De Groendienst heeft in het natuurvriendelijk beheer van onze parken altijd al een voortrekkersrol gespeeld. Dat ze nu ook de fiets inschakelt voor haar werkverkeer, is voor onze stad opnieuw een pluspunt”, besluit Tom.

Licht en wendbaar

De elektrische bakfiets is een aanvulling op de klassieke voertuigen van de Groendienst. De wagens met laadbak blijven nodig om grotere machines en materiaal te vervoeren. De elektrische bakfiets zal de Groendienst gebruiken als ze kleinere beheertaken moeten uitvoeren, zoals het onderhoud van boomspiegels of het scheren van hagen.

De elektrisch aangedreven fiets is stil en wendbaar en biedt een duurzaam alternatief voor het vervoer in de binnenstad. De fiets heeft een afsluitbare laadruimte, waarin borstels, schoppen, rijven, … passen. Ook kleine machines, zoals een grasmachine of bosmaaier kunnen er in.

 

bakfiets-2

 

Advertenties